Nieuws

Tips voor een zen start na de zomervakantie

vrijdag 22 juli 2022

Iedereen kent het wel, de zomervakantieperiode breekt aan en voor veel adviseurs is dit een wat rustigere periode. Wellicht tijd om eens naar andere zaken te kijken binnen je kantoor. Hieronder een aantal tips waar men zich mee bezig kan houden tijdens de rustigere periode van de zomer!

Hoe staan de bedrijfsresultaten ervoor?

Het kan geen kwaad om eens een blik te werpen op de toekomst. Vaak zijn we druk bezig met de waan van de dag; we worden overspoeld door werk, spoed en overige randzaken. Deze periode is dé tijd om te kijken hoe het bedrijf ervoor staat. Heb je voor 2022 een bedrijfsplan opgesteld? Haal dit plan er dan eens bij voor een tussentijdse evaluatie. Waar staan we na dit eerste half jaar? Waar kunnen we nog op bijsturen voor het laatste half jaar? Jouw consultant Personeel & Inkomen kan de resultaten zoals het aantal gesloten offertes of de gesloten premie inzichtelijk voor je maken.

Tijd om aan de slag te gaan met overvoer

Hoewel 1 januari 2023 nog ver weg lijkt, hanteren sommige verzekeraars voor het doorgeven van overvoer een deadline van 1 oktober 2022. Overweeg je om de arbodienstverlening over te sluiten? Dan is ook 1 oktober 2022 een belangrijke datum. Arbodiensten hanteren over het algemeen een opzegtermijn van drie maanden. Kortom, een goed moment om in de zomer al aan de slag te gaan met overvoer.

De aflopende polissen in kaart brengen

Maak een plan voor klanten die in het najaar een marktonderzoek nodig hebben in verband met aflopende polissen. Breng hiervoor de klantgroep waarbij dit gaat spelen in kaart en bepaal hoe je dit met jouw team de laatste maanden van het jaar gaat aanpakken. Denk hierbij ook aan wie binnen jouw team deze klanten gaat benaderen. Hierbij kan je gelijk het stuk ‘acquisitie’ meenemen. Welke klantengroep wil je nog benaderen voor advies en hoe gaan je dat als team aanpakken?

Bekijk je huidige personeelsbestand

Vergeet ook vooral niet om te kijken naar je huidige personeelsbestand en de bijbehorende werkzaamheden. In deze markt kampen veel adviseurs met en tekort op (goed) personeel. In de zomer is het een geschikt moment om te kijken welke werkzaamheden efficiënter kunnen worden uitgevoerd, maar ook welke werkzaamheden bijvoorbeeld gedaan kunnen worden door een stagiair, werkstudent of schoolverlater.

Houd je kennis up-to-date

Daarnaast is het een mooi moment om je actuele kennis bij te spijkeren tijdens de zomerperiode. Speur nieuwsartikelen van Felison of AMWeb af en verrijk je kennis door je te verdiepen in bepaalde onderwerpen die je interessant vindt, maar waar je nooit tijd voor hebt. Een andere tip is gewoon alvast je Wft’s (PE) leren, examens inplannen en natuurlijk slagen. Zo ben je er voor de komende jaren vanaf!

Neem rust

Tot slot natuurlijk; rust! Deze periode leent zich uitstekend om even tot rust te komen. Op vakantie gaan, te genieten van het mooie weer, sporten, je hoofd leegmaken, fietsen of wandelen. Het mag en kan allemaal. Zo kan je na de zomerperiode weer vliegend van start gaan, voor misschien wel de mooiste (en drukste) periode die eraan komt als adviseur.

Een prettige zomer toegewenst!