Nieuws

Hoe kan ik de WIA-producten het beste meenemen in het adviesgesprek?

donderdag 19 mei 2022

In veel assurantieportefeuilles zien we dat er (veel) minder WIA-Aanvullingsverzekeringen lopen dan verzuimverzekeringen. Dat is jammer, zeker als werkgevers niet actief zijn gewezen op de impact van de WIA en de verzekeringsoplossingen voor de werknemers. Werknemers kunnen namelijk serieuze financiële problemen krijgen, die de werkgever met een WIA-Aanvullingsverzekering had kunnen oplossen.

Maar hoe kan je de WIA-producten het beste meenemen in een adviesgesprek? Lees onderstaand ons advies.

Hoe je het WIA onderwerp snel en simpel mee kunt nemen in je (verzuim)adviesgesprek?

Bij het indienen van een offerteverzoek voor een verzuimverzekering kun je eenvoudig aankruisen dat je ook een offerte voor WGA Hiaat Uitgebreid en WIA-Excedent wil ontvangen. De verschillende premies en productvergelijking helpen je bij het maken van een passende keuze op basis van prijs-kwaliteit. Wil je de werkgever overtuigen van de (soms ernstige) terugval in inkomen door instroom in de WIA van een werknemer? Dat kan snel met onze WIA rekentool. De WIA rekentool helpt je bij het in beeld brengen van verschillende scenario’s. Daarnaast kan je de werkgever meer informatie over de WIA-producten bieden met onze productleaflets. De productvergelijking, rekentool en de productleaflet ontvang je bij de offerte.

WIA-Aanvullingsverzekering adviseren op een lopende verzuimverzekering.

Wil je werkgevers met een lopende verzuimverzekering attenderen op het belang en de voordelen van de WIA-Aanvullingsverzekeringen? Geef je dan op voor de WIA cross-sell actie bij je Consultant Personeel en Inkomen. Dan maken wij de WIA-aanvullingsoffertes voor je. Makkelijker kunnen we het niet maken.

Waarom zou een werkgever een collectieve WGA Hiaat Uitgebreid verzekering moeten aanbieden aan zijn werknemers?

  • Deze WIA-Aanvullingsverzekering past in een goede set arbeidsvoorwaarden. Dat is best belangrijk in deze krappe arbeidsmarkt.
  • Er worden geen medische vragen gesteld aan de werknemers, waardoor iedereen mee kan doen.
  • De premie is relatief laag en fiscaal aftrekbaar. Werkgevers mogen er daarnaast voor kiezen om een deel van de premie te verrekenen met het loon van zijn werknemers.
  • Het regelen van een collectieve WIA-Aanvullingsverzekering helpt werkgevers om te voldoen aan hun zorgplicht.

Vragen?

Heb je aanvullende vragen of wil je deelnemen aan de WIA cross-sell actie? Neem dan contact op met je Consultant Personeel & Inkomen.