Nieuws

4 onderdelen uit onze productvergelijker voor een beter advies

donderdag 15 september 2022

Op een verzuimofferte kunnen de verschillen tussen maatschappijen dicht bij elkaar liggen of juist ver uiteenlopen. Adviseer je de goedkoopste premie of ga je voor de bekendheid van een maatschappij? Naast de premie kun je ook kijken naar de voorwaarden. Raadpleeg onze productvergelijkers voor een betere onderbouwing van je advies. Wij geven je 4 onderdelen waar je naar kunt kijken.

4 Onderdelen om naar te kijken:

Met onze productvergelijkers zie je direct welke voorwaarden er bij welke risicodragers gelden. Zo kun je het advies nog beter onderbouwen. Vooral in de situatie waarbij de premies dicht bij elkaar liggen, kunnen de verschillen in onderstaande voorwaarden een mooie uitkomst bieden.

 1.  Maximering eindleeftijd
  Ga na of het van belang is dat de verzekering uitkeert bij werknemers die de aow-leeftijd al hebben bereikt. Het is hierbij belangrijk om te weten dat de werkgever maximaal 13 weken het loon hoeft door te betalen van een werknemer die de aow-leeftijd al heeft bereikt.
 2. Inlooprisico dekking verlenging tijdelijk contract bij ziekte
  Wanneer een werknemer met een tijdelijk contract ziek wordt, kan het contract in die periode aflopen. De werkgever is niet verplicht om een contractverlening aan te bieden. De werknemer ontvangt namelijk na afloop van het tijdelijk contract een Ziektewetuitkering van het UWV. Wil de werkgever het contract wel verlengen omdat er bijvoorbeeld zicht is op herstel? Het is dan goed om rekening te houden met de inloop en de dekking.
 3. Dekking bij overlijden
  Bekijk wat de verschillen in uitkering bij overlijden zijn. Over het algemeen zijn het kleine verschillen, maar bij een minimaal premieverschil kan het van toegevoegde waarde zijn.
 4. Premie vaststelling en opzegbaarheid bij aanpassen premie
  Bekijk hoe de premie voor het komende jaar wordt vastgesteld en of het mogelijk is om bij een verhoging op te zeggen.

Tips

 • Twijfel je over een risicodrager waar je nog nooit mee hebt gewerkt? Overweeg dan om een contract voor 1 jaar af te sluiten in plaats van 3 jaar.
 • Bekijk of je relatie onder een cao valt en welke voorwaarden daarin vastgelegd zijn.

 

Vragen over de productvergelijker

Onze productvergelijkers ontvang je automatisch bij de aangevraagde verzuimofferte. Heb je vragen over de productvergelijker en hoe je deze het beste kunt gebruiken? Neem dan contact op met je Consult Personeel & Inkomen.