Nieuws

Felison voor de klas

maandag 25 maart 2019

Jongeren hebben steeds vaker schulden en zijn zich niet bewust van de problemen die dit later kan opleveren. Er wordt te makkelijk gedacht over het lenen van geld en het terugbetalen van de schulden. Daarom zet Felison haar professionals in voor onderwijsprogramma’s op mbo-scholen in samenwerking met Stichting LEF (Leven en Financiën).

Juist de komende jaren is er een grote behoefte en noodzaak om de zelfredzaamheid van jongeren te ondersteunen en hen inzicht te geven in toekomstige geldzaken, zoals: het leenstelsel voor studenten, het kopen van een huis, stijgende zorgkosten, pensioenbijdrage, enz. Het onderwijsprogramma is exclusief ontwikkeld voor ROC-studenten door Stichting LEF met (gast)docenten die werkzaam zijn in de financiële sector.

Met de financiële kennis en kunde is Felison in staat jongeren kennis bij te brengen over het omgaan met geld en financiële planning. Sinds de oprichting van Felison helpt zij mens en milieu door maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Stichting LEF biedt Felison hiermee de mogelijkheid haar steentje bij te dragen.

Benieuwd waar wij ons nog meer voor inzetten?

Lees het vorige artikel: Video: relaties aan het woord – Zuyderleven